7 במאי 2012

יין ולחם - המלצה לבילוי בוקר שישי קצת אחר.....

שישי זה היום המבורך של השבוע
בו אנחנו לא עובדים...
זהו יום של פינוקים שמתחיל בדרך כלל בארוחת בוקר מפנקת.
חוזרים הביתה בצהריים עם שק של הפתעות - לחמים טובים,
פלוטים ובגטים מיוחדים, עוגיות יוצאות דופן שקרצו לנו וגם עיתון לשבת.
וכמובן שכל הדרך הביתה חולמים על שנ"צ.
כי אין כמו שנ"צ בשישי בצהריים, אחרי שכל השבוע עבדנו ועמלנו על לחמינו.


אז הפעם היה לנו שישי מיוחד ושונה.
קיבלנו הזמנה פרטית ומפתה במיוחד לבקר ביקב רות, אשר נמצא בכפר רות.
שנסרב??? אין מצב.
הצטרפה אלינו חן, חברה שבאה לביקור בארץ היישר מליסבון היפה.
יין מתקשר אצלי לרומנטיקה, אני רואה בעניי רוחי את הכרמים הירוקים,
את היין מתיישן בחביות עץ יפות, אח, כמה שזה ציורי.
יקב רות ממוקם באזור מודיעין, אז מיד שלחתי הודעה לרויטל רודצקי
וביקשתי המלצה על מקום שווה לארוחת בוקר.
וכמובן, כמו שידעתי, לרויטל יש טעם משובח (אגב, היא מעצבת פנים מוכשרת)
והיא שלחה אותנו היישר לידיו המבוצקות של תומר.
"הלחם של תומר" ממוקם בכפר אורנים, צמוד ללפיד.
מקום קטן, בוטיקי ומפתיע.














































































מעט שולחנות קטנים, שולחן נגרים מעץ מסיבי ועליו מונחים בגאווה לחמים שמנמנים,
עוגיות מיוחדות, לחמניות דשנות ופלוטים ענוגים.
השרות מאד אישי, מפנק במיוחד ונעים.
דבר ראשון הזמנו 3 כוסות של מיץ סחוט במקום - תפוח וגזר- תענוג!!קר וטעים.



























אחר כך התווספה לשולחן פלטת עץ מסיבית ועליה גבינות עזים איכותיות, סלט ירקות
חתוך גס מאד ומתובל מצויין, ממרחים - הכל עבודת יד - עגבניות, זיתים, פסטו.
לחמים של תומר האופה המוכשר עם ידי הזהב, לנשק, לנשק את הידיים האלה.

























כל המוצרים נאפים מחומרי גלם משובחים, איכותיים, ללא חומרים מזיקים לבריאות.
כמובן שייצאנו עם שלל...פלוט ארוך שהתחסל עוד לפני שהגענו הביתה, לחם כפרי צרפתי
שלרגע היה נדמה לי שהוא מדבר אליי בצרפתית, בראוניז גבינה ושוקולד ועוגיות מנדלברוייט אגוזים.




















ייצאנו מ"הלחם של תומר" שבעים ומרוצים כשבטננו נפוחה ודשנה.
שמנו פעמינו אל עבר יקב רות, אשר בכפר רות.
שם חיכה לנו דויד ולקח אותנו לסיור פרטי ביקב, תחילה בחדר בו נחות
להן בשלווה חביות היין היפות, אחר כך בחלל נוסף בו מבקבקים וממתגים
את היין. (מכונה, מה לעשות...).




























































ביקב רות מייצרים יינות איכות אדומים מהזנים קברנה סוביניון, מרלו, שיראז ומלבק,
תוך הקפדה יתרה על כל הפרטים הקטנים.

החל מגידול הענבים בחלקות מובחרות באזור שפלת והרי יהודה,
הבציר הידני, ברירת הענבים המוקפדת וכלה בשימוש בידע וטכנולוגיה מתקדמים
בשלבי ייצור היין עצמו.





















הכל התחיל מטל מאור, שהכין יין בביתו, כיינן חובב. כשבער בו הרצון לנסות ולהעז,
הוא רכש כמה מאות קילוגרמים של ענבים ומהם הכין את החביות הראשונות שלו,
תוך כדי נסיונות ולימוד.
התגובות הנלהבות עודדו את טל להמשיך ולפתח את הכיוון החדש

הוא נעזר בבעלי יקבים אחרים ואנשי מקצוע מהתחום.
טל עבר קורסים לייצור ולטעימת יין, אך עיקר הצלחתו נובעת מהנסיון המוחשי
עם התהליך של יצירת היין.
העבודה ביקב מלווה בתחושה מתמדת של למידה והתפתחות, מעקב אחר כל חבית וחבית,

אחר ההבדלים בטעמים, בצבעים ובניחוחות.
עבודת היינן דורשת מתן תשומת לב לכל פרט ופרט, ביצוע השוואות, למידה עקבית של נתוני כל חבית,

זמן התסיסה, טמפרטורת הייצור והשורות בכרם - כל אלו מתוך שאיפה לשפר ולהפתיע,
והכל נובע תמיד מאותה אהבה נושנה ליין.
























































































אני לא מבינה גדולה ביין אבל היין של יקב רות טעים.
היקב הוא בוטיקי וקטן, שמייצר 20,000 בקבוקים בשנה.
יינות יקב רות נמכרים במיטב חנויות היין בארץ ובעולם
ומלווים את סועדי צמרת המסעדות בישראל.
יקב רות הוא יקב כשר, כל היינות שלהם כשרים לפסח בהשגחת בד"ץ בית יוסף.
היין זכה בפרסים מכובדים וציוני טעימה גבוהים בתחרויות נחשבות.
את יינות יקב רות ניתן לרכוש במרכז המבקרים ביקב בימי שישי,
הפתוח לטעימות יין בין השעות 10:00-14:00,
או באמצע השבוע בתאום מראש.

לאתר של יקב רות לחץ כאן.
לאתר של הלחם של תומר לחץ כאן.














אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה