16 באוגוסט 2012

מה עושים כשהאורחים צריכים להגיע עוד 5 דקות?

קבלו שתי הצעות לקינוחים קלים להחריד
המתאימים בול לאותו רגע מלחיץ בו חברים מודיעים לכם שהם בדרך אליכם....

"תוך 10 דקות אנחנו אצלכם"...
אמא, הבית מבולגן ........ אין לי כלום במקרר.............
כלים בכיור............... מה עושים? הצילו!!!

בדיוק בשביל זה יש את פיית המתוקים מיכל קרויטורו...
ביקשתי ממיכל שתי הצעות מפתות שיתאימו לסיסמה המוצלחת שלי
10 דקות= מליון דולר.

הצעה ראשונה..............

קינוח בראוניז בצנצנת






































קינוח : מיכל קרויטורו / צילום ועריכה: מיכל הרדוף רז / סטיילינג: מיכל פיירמן



מתכון להכנת בראוניז עם קצפת ודובדבנים(צנצנת):

כמות ל 4 קינוחים אישיים

ציוד: מיקסר , שקית זילוף , צנתר גדול משונן , 4 צנצנות קטנות
(אפשר של גרבר)

מצרכים :
עוגת בראוניז קנויה
3 מיכלים של שמנת מתוקה
100 גרם אבקת סוכר
קופסת דובדבנים מסוכרים

אופן ההכנה:

· מקציפים שמנת מתוקה עם אבקת סוכר עד לקבלת קצף יציב.
· את השמנת מעבירים לשקית זילוף עם צנתר משונן ושומרים במקרר.
· חותכים את הבראוניז לריבועים קטנים.

הרכבת הקינוח: את הקצפת מזלפים בשכבה קטנה בתחתית הצנצנת מעליה מפזרים3 ריבועי בראוניז ומעל 3 דובדבנים ושוב שכבה של קצפת ושוב בראוניז ודובדבנים עד סוף הצנצנת. 

הצעה שניה.................

קאפקייקס מוכנים ופשוטים אבל מקושטים מליון דולר.
נראים כאילו ייצאו מתוך המגזין האחרון של מרטה סטיוארט
אבל זמן ההכנה שלהם הוא בדיוק 5 דקות על השעון.
נורא פשוט...קונים בסופר מאפינס מוכנים כאלה, באריזה...
מקשטים בקרם צבעוני ומעל מוסיפים כל מני עיטורים מוכנים מבצק סוכר.
את העיטורים קונים בחנויות אפיה, ישנן אריזות מוכנות להכנת קרם בצבעים לפי בחירה.
שששש... לא לגלות לאורחים..


כלים ומפות: ענת סגל / זר פרחים: ארנונים של יופי / קאפקייקס : מיכל קרויטורו / צילום ועריכה: מיכל הרדוף רז
סטיילינג: מיכל פיירמן

הצעת הגשה לקאפקייקס: הניחו על גבי צלחת וינטג' בגודל בינוני כוס וינטג', כך שתיווצר לכם מעין צלחת על רגל משודרגת ויפה, עליה הניחו את הקאפקייקס מסודרים אחד ליד השני.

לצד הקינוחים, בהנחה שמדובר על ארוח בעונת הקיץ
הכינו לימונדה ורודה ומיזגו לכד זכוכית נאה, צבעו הענוג של המשקה ישתקף וישדרג את מראה השולחן.



 מפה וכוסות : ענת סגל / זר פרחים: ארנונים של יופי / צילום ועריכה: מיכל הרדוף רז / סטיילינג : מיכל פיירמן

מתכון להכנת לימונדה ורודה (לימונדת לבנדר)
הודות לפרחי הלבנדר הסגולים מתקבל תרכיז ורוד - ולימונדה ורדרדה, שטעמה מרענן ונהדר. פרחי לבנדר מיובשים ניתן להשיג בחנויות התבלינים. חשוב לאחסנם, בימים חמים אלה, במקרר או במקפיא ולא בטמפ' החדר. 

המרכיבים (להכנת 500 מ"ל תרכיז):

200 גרם (1 כוס) סוכר
200 מ"ל (4/5 כוס) מים
2 כפות גדושות פרחי לבנדר מיובשים
6 לימונים קטנים-בינוניים
3 ליים (או 2 לימונים קטנים-בינוניים נוספים)

להגשה: מים קרים, קרח

אופן ההכנה:
מניחים בסיר קטן סוכר, מים ופרחי לבנדר ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש ומבשלים עד לקבלת סירופ צלול, בו לא נראים גרגירי הסוכר. מבשלים במשך 2-3 דקות נוספות, מכבים את האש ומצננים במשך 10 דקות.
מסננים את הסירופ ונפטרים מפרחי הלבנדר.
סוחטים מיץ מהלימונים והליים ומערבבים עם סירופ הסוכר המסונן. מעבירים לבקבוק נקי ומאחסנים במקרר כשבוע-שבועיים, או במקפיא למשך כמה חודשים.
להגשה: מערבבים כף וחצי תרכיז (או יותר) עם כוס מים קרים, מוסיפים קרח ומגישים. 


זהו לבנתיים, אירוח נעים וקל ...בטוחה שהאורחים שלכם יירצו לבוא שוב במהרה...רק שבפעם הבאה יודיעו מראש...

המשך קיץ  מרענן :)


תגובה 1: